Muntstad Privé Lease

Maak gebruik van de voordelen van Private Lease!

Vragen

De meest gestelde vragen op een rij. Is uw vraag niet beantwoord of persoonlijke hulp nodig? Neem contact met ons op.

Wat houdt Privé Lease in?

Privé Lease ( ook wel private lease of auto abonnement genoemd ) is vergelijkbaar met het huren van een auto. Er wordt een overeenkomst (abonnement) afgesloten voor een vooraf bepaalde periode en een verwacht aantal te rijden kilometers. Aan het einde van de overeenkomst kan de auto gewoon weer worden ingeleverd. Het risico van onverwachte onderhoudskosten en de restwaarde is voor ons. Zo zijn er nooit onverwachte kosten.

Hoe is het maandbedrag opgebouwd?

In het Privé Lease contract zit alles wat u mag verwachten: afschrijving, rente, afleveringskosten, verzekering, wegenbelasting, reparaties, onderhoud, vervanging van banden, schadeherstel, glasreparatie, (inter)nationale pechonderweg-hulpdienst, BTW en bij aflevering een volle tank brandstof.

Het enige wat niet in het vaste maandbedrag zit zijn de kosten voor de brandstof, eventuele boetes, tol en bijvoorbeeld het wassen van de auto. Daarnaast is er bij schade aan de auto die niet verhaald kan worden sprake van een eigen risico.

Het maandbedrag kan aangepast worden, denk hierbij aan landelijke/provinciale verhoging van de wegenbelasting, verhoging assurantiebelasting of BTW-aanpassing.

Kan ik een aanbetaling doen?

Het is niet mogelijk om een aanbetaling te doen bij aanvang van het Privé Lease abonnement. Ook niet wanneer deze aanbetaling door middel van een in te ruilen auto wordt verwerkt. De eventuele inruilwaarde wordt aan u uitbetaald.

Kan ik mijn huidige auto ook inruilen?

Inruilen van uw huidige auto is altijd mogelijk bij Muntstad. Ongeacht merk en model van de in te ruilen auto. De eventuele inruilwaarde van uw auto krijgt u uitgekeerd wanneer u het lease contract afsluit. Muntstad biedt u een gratis taxatie van uw huidige auto, zodat u weet wat deze waard is. U bent van harte welkom bij één van onze vestigingen. Ook kunt u dit geheel vrijblijvend online aanvragen via ons inruilformulier.

Krijg ik met Privé Lease te maken met bijtelling?

De bijtellingsregeling geldt alleen voor zakelijke leaseauto’s die vanuit de werkgever verstrekt worden. Privé Lease valt daar niet onder. De kosten die wij tonen op basis van de geselecteerde auto en opties is de werkelijke prijs per maand.

Kan ik tussentijds mijn looptijd/kilometrage aanpassen?

Uiteraard is tussentijds aanpassen van looptijd en/of jaarkilometrage mogelijk. Neem direct contact met ons op wanneer u het afgesproken kilometrage overschrijdt of juist niet haalt. Zo blijven de maandelijkse kosten in lijn met het verbruik.

Kan ik het Privé Lease abonnement tussentijds beëindigen?

Samen spreken we vooraf een bepaalde looptijd af. Doorgaans is dit 24, 36 of 48 maanden. Indien u het abonnement tussentijds wilt beëindigen, betaalt u altijd een afkoopsom. In overleg met Muntstad worden de kosten berekend.

Wat gebeurt er aan het einde van de looptijd?

Een aantal maanden voor het einde van het abonnement wordt u geïnformeerd over het eventueel aangaan van een nieuw abonnement. U kunt de Privé Lease auto weer inleveren of u kunt ervoor kiezen om deze over te nemen. Aan u de keuze. Het Privé Lease abonnement wordt niet automatisch verlengd.

Wat gebeurt er als ik meer of minder kilometers rijd dan in de overeenkomst staat?

Het aantal gereden kilometers is van invloed op het maandbedrag.

Wijkt het werkelijk aantal gereden kilometers meer dan 10% af ten opzichte van het afgesproken aantal kilometers? Dan maken wij met terugwerkende kracht een berekening op basis van de nieuwe gegevens.

Wanneer het werkelijk gereden aantal kilometers minder dan 10% afwijkt worden de meer of minder gereden kilometers verrekend volgens de op de overeenkomst vastgelegde kilometerprijs.

Waar kan ik terecht voor reparatie, onderhoud en banden?

Voor reparatie, onderhoud en het vervangen van banden is Muntstad altijd het aanspreekpunt. Wij werken niet met universele garagebedrijven voor bijvoorbeeld het vervangen van banden, het repareren van een ruit of andere schades. De auto is in professionele handen en wij maken alleen gebruik van originele onderdelen. U bent van harte welkom in één van onze vestigingen in Utrecht, Zeist, Nieuwegein of Maarssen.

Wat gebeurt er bij pech of schade?

Bij schade neemt u contact op met Muntstad. Indien de schade niet op de tegenpartij kan worden verhaald is er sprake van een eigen risico, afhankelijk van het gekozen abonnement. Uw auto is All-Risk verzekerd. U kunt via Muntstad gebruik maken van gratis pechhulp, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Ook in het buitenland.

Bouw ik schadevrije jaren op?

Tijdens de looptijd van het abonnement worden geen schadevrije jaren opgebouwd. Het is wel mogelijk een schadevrijverklaring op te vragen voor de periode dat het contract loopt/heeft gelopen. Vraag bij uw toekomstige verzekeraar na of deze verklaring wordt geaccepteerd. 

Wat zijn de voorwaarden om gebruik te maken van Privé Lease?

Iedereen met een geldig autorijbewijs kan tot de maximale leeftijd van 72 jaar op verwachte einddatum van het contract een Privé Lease abonnement aanvragen. Om te controleren of de overenkomst financieel een verstandige keuze is toetsen wij de financiële situatie volgens de VFN-norm. Hiervoor vragen wij gegevens over het inkomen, de gezins- en woonsituatie en de huwelijkse staat van de aanvrager(s). Daarnaast raadplegen wij het BKR te Tiel. Dit betekent dat wij bij de aanvraag van een abonnement navragen of u al een krediet heeft. Wij laten het abonnement als kredietovereenkomst registreren bij BKR.

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op, bel 030 - 296 9000 of email naar info@muntstad.nl